..voi kuulostaa aika huuhaa hommalta. Mutta kokeiltu on ja hauskaa touhua! Oikeasti, helppoa, nopeaa ja kämmärinkin ompelutaidoilla onnistuu. Hommasta ei juuri vinkkejä löydy suomenkielisiltä nettisivuilta, ei vielä mutta veikkaan että hyvin pian nyt kun tuo jenkkien keksimä juttu tänne rantautuu. Amerikkalaisilla nettisivuilla on enemmän ideoita ja vinkkejä aina sadetakeista kasseihin lähtien.

Simppeli ohje siis on: otetaan muovipussi, mielellään sellainen hienompi pussi. Käyväthän nuo markettien pussitkin mutta hienompaan jälkeen joku prameampi pussi sopii paremmin. Ja pussi leivinpaperien väliin, silitysrauta silkki asetukselle ja silittelemään pussia. Pussin puoliskot liimaantuvat yhteen ja muovin rakenne kovettuu kestävämmäksi, samalla muovi kutistuu enemmän tai vähemmän. Rivat yms. isot laskokset kannattaa leikellä pois ennen silittämistä. Operaation jälkeen käsissä on vahva, hyvin helposti ommeltava ja työstettävä materiaali. Pussista voi leikellä tilkkuja helposti, ompelu käy ilman sen kummempia ihmeitä, tilkut eivät rispaannu ja homma on helppoa kun heinänteko.:) Melkein...

Löysin hienon kenkäkaupan pussin josta vihdoin, vetoketjuongelmien jälkeen, sain meikkipussin. Tuli aika käheä kapistus, eipä ole jokaisella vastaantulijalla. Ja näillä ompelutaidoilla suoritus on aika hieno. Kuvassa näkyy aikaisemmin valmistunut nappi-rannekoru. Pitäisi vain laajentaa tuota nappivalikoimaa muihinkin väreihin.

1735799.jpg